Pewnego upalnego popołudnia 1914 r. teksański doktor Samuel Crumbine podróżował pociągiem i z przerażeniem przyglądał się współpasażerom. Część z nich była chora na gruźlicę, ale nie przeszkadzało to im popijać wodę ze wspólnego kubka, którym dzielili się również ze zdrowymi towarzyszami. Taki był wówczas stan powszechnej wiedzy o przyczynach chorób i o higienie. Doktor Crumbine robił wiele, by to zmienić. Gdy zauważył, że kubek z wodą – i prątkami gruźlicy! – znalazł się w rękach zdrowej dziewczynki, wymienił go szybko na złożony przez siebie kubek z papieru.
Początki firmy
Produkcją podobnych, jednorazowych kubków rozpoczęła swoją działalność szwedzka firma Duni, która dziś specjalizuje się w wytwarzaniu najwyższej jakości serwetek. Dostarczamy również inne innowacyjne i ekologiczne jednorazowe produkty oraz akcesoria, które pomagają restauracjom i firmom cateringowym tworzyć goodfoodmood.
Jednym z zakładów produkcyjnych Duni jest fabryka w Poznaniu, w której pracuję. Naszymi priorytetami są nie tylko sprostanie oczekiwaniom klientów poprzez dostarczanie im najwyższych jakościowo produktów na czas, lecz także realizacja wartości firmy, w tym tworzenie przyjaznego...