Książka KucHRska. Podróż przez smaki HR

Aktualności

Co łączy gotowanie i HR? Na to pytanie odpowiada pierwsza w Polsce kulinarna publikacja dla działów HR. eTutor wraz z 24 ekspertami pokazuje, jak wiele łączy kuchnię z cyklem życia pracownika – od rekrutacji po offboarding. O inspiracji stojącej za tą publikacją rozmawiamy z Tomaszem Słomą, członkiem zarządu w eTutor i pomysłodawcą książki.

Książka KucHRska. Podróż przez smaki HR to wyjątkowa inicjatywa, która od marca rozbudza apetyt w działach HR. Skąd pomysł na taką publikację?
Pomysł pojawił się rok temu, gdy po 18 latach współpracy z działami HR „dojrzałem” do decyzji o napisaniu pierwszej książki właśnie dla tej społeczności. Pracuję w firmie, która wspiera nietuzinkowe, oddolne pomysły pracowników, dlatego mogłem zrealizować marzenie o książce łączącej gotowanie z HR. I tak, dzięki eTutorowi, zaczęła się moja podróż przez smaki HR, która trwa do dzisiaj.

Książka odnosi się wprost do cyklu życia pracownika. Jaki cel przyświecał Panu podczas zbierania materiału?
Jedzenie to życie, energetyczne paliwo, wyzwalacz kreatywności i źródło przyjemności. To doskonały budulec wspomnień, wzmacniania relacji i tworzenia doświadczeń – leitmotivu tej książki. 
Zależało mi na zainicjowaniu czegoś, co aktywuje ludzi do bycia bardziej razem niż osobno. Czegoś, c...

Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 wydań magazynu "HR Business Partner"
  • Dostęp do wszystkich archiwalnych artykułów w wersji online
  • Możliwość pobrania materiałów dodatkowych
  • ...i wiele więcej!

Przypisy