Książka KucHRska. Podróż przez smaki HR to wyjątkowa inicjatywa, która od marca rozbudza apetyt w działach HR. Skąd pomysł na taką publikację?
Pomysł pojawił się rok temu, gdy po 18 latach współpracy z działami HR „dojrzałem” do decyzji o napisaniu pierwszej książki właśnie dla tej społeczności. Pracuję w firmie, która wspiera nietuzinkowe, oddolne pomysły pracowników, dlatego mogłem zrealizować marzenie o książce łączącej gotowanie z HR. I tak, dzięki eTutorowi, zaczęła się moja podróż przez smaki HR, która trwa do dzisiaj.
Książka odnosi się wprost do cyklu życia pracownika. Jaki cel przyświecał Panu podczas zbierania materiału?
Jedzenie to życie, energetyczne paliwo, wyzwalacz kreatywności i źródło przyjemności. To doskonały budulec wspomnień, wzmacniania relacji i tworzenia doświadczeń – leitmotivu tej książki.
Zależało mi na zainicjowaniu czegoś, co aktywuje ludzi do bycia bardziej razem niż osobno. Czegoś, c...