Kilka ostatnich lat to czas bardzo wielu wyzwań, zmian i adaptowania się zespołów oraz organizacji do ciągle zmieniającej się rzeczywistości. Branża gastronomiczna była, jest i przez najbliższe lata będzie jedną z najdotkliwiej doświadczonych przez czynniki zewnętrzne. Zaczęło się od pandemii, która przyniosła lockdown i obostrzenia, a chwilę potem wybuchła wojna w Ukrainie i przyszło nam się zmierzyć z inflacją, jakiej nie widzieliśmy w Polsce od ponad 20 lat. To wszystko sprawia, że jeszcze ważniejsza niż kiedykolwiek stała się potrzeba ciągłego dbania o zespoły, pielęgnowania relacji, budowania bezpieczeństwa, kultury feedbacku oraz stabilności, aby móc zatrzymać ludzi i dalej ich rozwijać. Umiejętność szybkiego biznesowego adaptowania się do nowych realiów, posiadanie szerokiej gamy narzędzi i kompetencji miękkich są kluczowe i decydujące o tym, kto i jak przetrwa ten czas.
CAŁA NADZIEJA W KAWIE
To hasło towarzyszy nam przez całą, 20-letnią już, historię firmy. Wyśmienita kawa, świeże jedzenie, lokalizacje i design kawiarni to bardzo dużo elementów, które wyróżniają Green Caffè Nero, ale nie wszystkie. Cała nadzieja w kawie. Cała nadzieja w ludziach, w zespołach, w Was. Mocno w to wierzymy i praktykujemy każdego dnia, bo tym najważniejszym i jednocześnie niezbędnym czynnikiem całej układanki jest człowiek. To, w jaki sposób każda osoba z naszego ponad 1-tysięcznego zespołu będzie otoczona opieką jest decydujące dla stabilności i rozwoju całej organizacji. Jestem przekonany, że to, jak udaje nam się przezwyciężać trudności i przeszkody, jest wynikiem wiary w te same wartości od wielu lat oraz relacji, jakie budujemy ze sobą i o które nieustannie dbamy. Wyzwania, z jakimi mierzymy się na różnych etap...
Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 wydań magazynu "HR Business Partner"
- Dostęp do wszystkich archiwalnych artykułów w wersji online
- Możliwość pobrania materiałów dodatkowych
- ...i wiele więcej!